Прослава Савиндана

       Ове школске године смо имали прилику да 27. јануара повратимо празничну атмосферу у нашу школу. Претходних година, због пандемије коронавируса, школска приредба на Савиндан није била реализована.

Ученици Гимназије и Техничке школе радили су на припреми приредбе заједно и то са својим професоркама Жељком Митровић и Сањом Лалић.

        У овом дивном догађају учествовали су рецитатори, као и чланови хора које је припремала професорка Тамара Ристић Тешић. Свечаном чину су присуствовали директори обе школе, као и професори и ученици. Након сечења славског колача, уследила је химна Светом Сави коју је извео школски хор.

       Две ученице другог разреда су пратиле хор на инструментима, и то су Ива Митровић на клавиру и Софија Веселиновић на гитари. Ученица првог разреда Викторија Радаковић је пратила хор на виолончелу.

      Своје певачке способности су показале и ученице Анастасиа Леповић и Ана Ристивојчевић. Оне су извеле Херувимску песму и Велико алилуја из Литургије.

      Рецитатори који су наступали на овој приредби су: Никола Ватазевић, Немања Марјановић, Анастасија Леповић, Анастасија Дудић, Нађа Бојић и Василиса Томић. Они су рецитовали пригодне песме о Светом Сави.

      За послужење свих присутних су били задужени ученици Техничке школе, смер кувар-конобар, који су показали изузетно умеће у свом послу.

     У пријатној и славској атмосфери прослављен је још један Савиндан. Сви присутни су били ганути програмом па су громогласним аплаузом поздравили све учеснике програма.

 Текст су написале ученице Мирка Петровић и Андреа Тадић