„Ум на друм“

Представници Агенције за безбедност саобраћаја, у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја на Убу и удружењем параплегичара мачванског округа, реализовали су 09.09.2022.године, едукативне трибине за младе „Ум на друм“.

Трибинама, одржаним у средњој Техничкој школи и Гиманзији, присуствовало је више од 150 ученика.

Кампања Агенције за безбедност саобраћаја „Ум на друм“ има за циљ промену ставова младих у односу на њихово понашање у саобраћају, кроз тежњу да им створимо позитивне навике када је у питању безбедно понашање у саобраћају. Овом кампањом се обраћамо младим лицима слоганом и порукама њима разумљивим, јер желимо да им се и начином обраћања што више приближимо.

Са младима се разговарало о значају употребе сигурносног појаса, штетности коришћења мобилног телефона, вожње под дејством алкохола, као и вожње брзином већом од ограничене. Млади су показали велико интересовање и имали су доста питања и активно су дискутовали.

Посетиоци трибина су могли да се информишу о свим важним питањима у вези са безбедним и одговорним понашањем у саобраћају, да се увере како алкохол утиче на вид и реакције возача кроз активности са „пијаним наочарима“.

На крају трибина сви учесници су добили и пригодне поклоне у виду промотивно-едукативних материјала : мајице, шоље, привесци, држаче за мобилни телефон и др.

Агенција ће и у будућем периоду наставити са својим превентивно промотивним активностима како ка младима тако и ка осталим циљним групама.