РЕСУРСИ ВАН ШКОЛЕ КОЈИ СУ ОД ЗНАЧАЈА ЗА УЧЕНИКЕ ОДЕЉЕЊА СА ПОСЕБНИМ СПОСОБНОСТИМА ЗА СПОРТ

Општина Уб последњих година улаже огромна средства у спортску инфраструктуру, одличну спортску инфраструктуру прате врхунски резултати, а резултати прате развој спортског туризма и популаризацију мањих спортова који постају доступни ширем кругу деце.

Школа има сагласност локалне самоуправе за коришћење свих ресурса који су у њеној надлежности, а служе за реализацију спортских активности, тако да ће школа користити исте за реализацију образовно-васпитног рада, најпре током трајања реконструкције и доградње школе, али и након тога у складу са потребама.

Уб располаже следећим теренима и објектима за активно бављење спортом:

  1. Спортско-рекреативни центар „Школарац” на којем се налазе два фудбалска терена са вештачком травом, један са природном травом, атлетску стазу са тартан подлогом, два терена за кошарку, два тениска терена, терен за одбојку, терен за одбојку на песку, рукометни терен у чијем склопу се налазе три свлачионице, теретана на отвореном, мини пич терен, балон хала у чијем комплексу се налазе свлачионице за потребе балон хале и фубалског терена са вештачком травом „Жозе Мурињо”;
  2. Спортска хала Уб;
  3. Кошаркашко игралиште на градском брду Шепковац, такође прекривено тартаном;
  4. Градски стадион „Драган Џајић”;
  5. Аква-парк „Уб” (градски базени);
  6. Затворени базен, итд.

Иначе, на територији општине Уб се налази и СЦ „Матић” који поседује модерно опремљену теретану, терен са вештачком травом, два тениска терена, два кошаркашка терена и терен са природном травом. Такође, на територији општине налази се још 26 (двадесет шест) фудбалских игралишта и 11 (једанаест) терена за мале спортове који се налазе у селима општине Уб.

Спортови који су заступљени у Убу су: фудбал, одбојка, кошарка, рукомет, бокс, кик-бокс, џудо, атлетика, мачевање, тенис, стрељаштво, пливање, стони тенис, шах, коњички спорт, школски спорт, спорт за особе са инвалидитетом.

Спортски савез општине Уб има у својој надлежности 59 спортских клубова и организација, од којих су најуспешнији: ЖОК „УБ”, Рукометни клуб „Уб”, Фудбалски клуб „Јединство Уб”.

Општина Уб је доказ да планским и одговорним улагањем у спортску инфраструктуру долази до врхунских резултата на свим пољима, као и да се већом доступношћу бесплатних садржаја за децу води рачуна о својим суграђанима од најранијег узраста и самим тим им буди интересовање за бављење спортом и неговање здравих стилова живота.