Приредба поводом Дана школе

На Дан школе, 7. априла 2023. године, у свечаној сали наше школе одржана је приредба у част великог филозофа и природњака Бранислава Петронијевића. Програм су припремали ученици и професор филозофије Владан Селенић, а значајну помоћ пружиле су им професорка српског језика и књижевности Жељка Митровић и професорка музичке културе Тамара Ристић Тешић.

Пре почетка програма, представници Ученичког парламента су поставили цвеће код бисте Бранислава Петронијевића, која се налази испред школе.

Уводну реч дала је директорка школе Анђелка Симић, обративши се свим присутнима и пожелевши им добродошлицу и ужитак у програму, а након ње, наступили су ученици презентујући чињенице из Петронијевићеве биографије.

Било је шест учесника, а они су: Анастасиа Леповић, Ива Леонтијевић, Стефан Јолачић, Немања Марјановић, Страхиња Сарић и Никола Ватазевић, од којих је четворо било задужено за читање биографских одломака, а двоје су рецитовали песме, о којима мало ко зна да их је, управо, наш филозоф написао.

Наравно, треба напоменути да је и школски  хор наступио, изводећи Студентску химну (Gaudeamus igitur) одмах након уводног дела о животу Бранислава Петронијевића.

Савршеном организацијом, приредба је завршена у ведрој атмосфери. Учесници у реализацији програма били су задовољни, а све оцене гледалаца биле су позитивне.

Присутни  су имали прилику да се упознају са занимљивим чињеницама и анегдотама из живота и рада познатог српског филозофа и академика Бранислава Петронијевића, што је, заправо, и био циљ пројекта.

Никола Ватазевић, IIIб